Telefoonnummer 06-83916332
                                  E-mail: info@samenzorgtwente.nl

Over ons

OVER ONS

Missie en Visie van Samen Zorg Twente

De missie van Samen Zorg Twente is hulp te bieden aan (jong)volwassenen die als gevolg van een justitieel verleden, een licht verstandelijke beperking , psychische, sociale of financiële problemen de grip op hun leven kwijt zijn en weer willen werken aan het opnieuw verkrijgen van (een zo groot mogelijke mate van) zelfstandigheid en een eigen plek in de lokale samenleving. 

Ieder mens verdient tijd en aandacht en alle mogelijkheden om zich te ontplooien. Samen Zorg Twente richt zich op die mensen, die dat stukje meer aandacht nodig hebben.
Samen Zorg Twente is een kleinschalige zorgaanbieder die persoonsgericht te werk gaat op basis van gelijkwaardigheid en eerlijkheid. 
Samen Zorg Twente werkt in de begeleiding aan cliënten vanuit de methodiek competentiegericht werken. Wij gaan uit van de aanwezige kwaliteiten bij cliënten en de positieve eigenschappen van Samen Zorg Twente. Competentiegericht werken, cq het sociale competentiemodel, richt zich vooral op de concrete vaardigheden die in het leven van alle dag noodzakelijk zijn rondom zelfredzaamheid en sociaal functioneren, waarbij passende methoden voor cliënten en de attitude van de begeleider worden ingezet.
Door nauw samen te werken met verschillende gespecialiseerde hulp –en dienstverleners, kan Samen Zorg Twente de hulp bieden die nodig is om de hulpvragen uit de multi-problematiek van de cliënten te beantwoorden.
Samen Zorg Twente speelt in op de behoefte van de cliënt en de situaties waarin een cliënt in zijn dagelijks leven terecht is gekomen of kan komen.
 

Wie we zijn

Samen Zorg Twente wordt gekend als een kleinschalige, open en zeer betrokken zorgaanbieder met een platte organisatiestructuur en gespecialiseerde medewerkers.
De kenmerken van de organisatie, het management en de wijze waarop het beleid tot stand komt, vormen het fundament.
Door goed te luisteren en methodisch te werken, sluit Samen Zorg Twente zoveel mogelijk aan bij de mogelijkheden van de cliënt. Elke cliënt heeft een persoonlijke begeleider, vanuit de gedachte dat cliënten mogen leunen en steunen op een begeleider die er ook altijd is, om vandaar uit weer zelf of samen stappen te zetten die goed zijn voor de persoonlijke ontwikkeling. Ons uitgangspunt is mensgericht werken en rekening houden met de persoonlijke situatie van cliënten.
De medewerkers kunnen zich identificeren met de organisatie, voelen zich betrokken en kennen een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit. Medewerkers kiezen er vaak bewust voor om te werken in een kleinschalige voorziening omdat de lijnen kort zijn en er daadkrachtig gewerkt wordt.

Vertrouwenspersoon

Wij werken met een onafhankelijke vertrouwenspersoon, waaraan jij je verhaal kwijt kunt en die je kan helpen bij eventuele problemen.

Voor informatieverstrekking, klachten en moeilijkheden kun je bij deze persoon terecht.

Het is iemand die ingaat op jouw beleving en je kan helpen bij het vinden van oplossingen.

De vertrouwenspersoon neemt iedere melding serieus en adviseert je steeds vanuit jouw belang.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via de contactpagina van onze site.

Klachten

Als je als cliënt ontevreden bent over de geboden zorg, kan je dat in eerste instantie met je persoonlijke begeleider bespreken. Door onderling knelpunten goed te bespreken kun je al een hoop bereiken.

Een enkele keer lukt dit niet en moet er iets meer gebeuren om tot een oplossing te komen, je kunt dan de hulp inroepen van de vertrouwenspersoon. Hij of zij kan dan eventueel dergelijke gevallen aan de klachtencommissie voorleggen.

Mocht je desondanks toch een klacht hebben over onze werkwijze, dan verwijzen we je naar ons klachtenreglement en de onafhankelijke klachtencommissie (erisietsmisgegaan.nl) waarbij wij aangesloten zijn.

Kwaliteit

Samen Zorg Twente is als zorginstelling toegelaten tot de WTZi als bedoeld in de artikelen 4 en 6 van het Besluit Zorgaanspraken AWBZ.

Daarnaast heeft Samen Zorg Twente het certificaat HKZ kleine organisaties behaald.

HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg: onafhankelijk en betrouwbaar.
HKZ stelt kwaliteits- en veiligheidsnormen op voor ruim 30 branches in Zorg en Welzijn.  Aan deze normen is het HKZ-keurmerk verbonden. Een organisatie met dit keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant principieel centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening.
Share by: